20
April

Geschreven door

How To

Zo krijg je meer opslagruimte op je iPhone en iPad



Bijna alle iPhone gebruikers lopen er wel een keer tegenaan: geen vrije opslagruimte meer. Dat is nogal onpraktisch, aangezien je bijvoorbeeld geen foto’s meer kunt maken en je iPhone er sowieso aanmerkelijk trager van wordt. Je iPhone heeft geen plaats voor een geheugenkaartje, dus er zit niets anders op dan schijfruimte op te schonen...toch?

iPhone geheugenkaart 

Nou, schijfruimte vrijmaken is sowieso handig natuurlijk. zijn tegenwoordig echter ook verschillende accessoires te krijgen waarmee je toch tot wel 256GB extern geheugen aan  je iPhone, iPad of iPod toevoegt.

Dit zijn in principe een soort usb-sticks, maar dan met een Lightning connector zodat je hem op je iDevice kunt aansluiten.  Het werkt kinderlijk eenvoudig: inpluggen, bijbehorende app openen en eenvoudigweg aanvinken wat je op het schijfje wilt zetten. Al je foto’s bijvoorbeeld, of je muziek en zelfs hele films. Zo heb je al snel weer genoeg ruimte op je iPhone om te doen wat je wilt. Er zijn ook varianten die als USB-kabeltje zijn vormgegeven. Zo heb je niet alleen extra opslag, maar ook altijd een laadkabeltje bij je.

Omdat je de iPhone geheugensticks vaak ook een USB aansluiting hebben, kun je ze ook op je computer kunt aansluiten. Zo zet je met deze opslagkaartjes ook heel eenvoudig data over en neem je bijvoorbeeld in een handomdraai je hele film collectie én alle seizoenen van je favoriete serie gewoon mee op reis. Onderweg steek je de Lightning flashdrive in je iPhone of iPad en kunt meteen gaan kijken.

iPhone opslagruimte vergroten: duur?

De iPhone geheugenkaartjes zijn niet goedkoop helaas. Dit komt onder andere door de licentiekosten die door de fabrikanten aan Apple betaald moeten worden. Je betaalt al snel enkele tientjes voor 32GB extra, wat oploopt tot meer dan 200 euro voor de grootste capaciteit. Aan de andere kant betaal je voor een iPhone met meer opslagruimte óók al snel 100 euro voor 32GB extra, en die meerprijs betaal je bij een overstap naar een nieuwe iPhone opnieuw. Los opslaggeheugen voor je iPhone kun je daarentegen blijven gebruiken en bovendien delen met meerdere iPhones en iPads. Zo gek nog niet dus!


Een goedkoper alternatief is bovenstaande Photofast CR-8800. Deze Lightning adapter werd op basis van een micro-SD geheugenkaartje en heeft iets minder functionaliteit. Het is echter wel mogelijk om het geheugenkaartje in de adapter te wisselen, zodat je in theorei eindeloos veel opslag op je iPhone of iPad kunt creëren.




Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice