16
Augustus

Geschreven door

Luxe Merken

Achter de schermen bij Vaja

Vaja hoesjes productie


In het zuidelijkste puntje van Argentinië, vlakbij de zuidpool, is al sinds 1999 een atelier gevestigd waar de mooiste leren hoesjes en accessoires ter wereld gemaakt worden: Vaja. Elk leren hoesje van Vaja voor iPhone, iPad of MacBook heeft een uniek, eigen verhaal en is het resultaat van de toewijding van een bekwame ambachtsman die het met liefde heeft gemaakt.

Het ontstaan van een Vaja case

Het vervaardigen van een Vaja case duurt, afhankelijk van het product, ongeveer 2 weken en omvat vele stappen. De meeste worden met de hand uitgevoerd, soms geholpen door precisie machines. In dit artikel nemen we u mee achter de schermen en laten u zien hoe Vaja hun hoesjes vervaardigt.

Zorgvuldige Selectie van het Leer

De productie van een Vaja case begint met het selecteren van het leer. De leermeester kiest hierbij de mooiste stukken leer, waarbij imperfecties in het leer worden vermeden, zoals insectenbeten, kreuken en lidtekens. Ook wordt er rekening gehouden met subtiele variaties in de kleur van het leer, om een consistente kleur te garanderen voor alle leren onderdelen waaruit een case bestaat.

Leer uitsnijden

De onderdelen van de case, afhankelijk van het product tot wel 25 verschillende, worden met behulp van mallen zorgvuldig uit het leer gesneden. De mal wordt op het leer gepositioneerd waarna er met een pers van 120 ton een nette uitsnede gemaakt wordt.

Schalmen van het leer

De onderdelen van de leren case worden vervolgens met de hand geschalmd. Dit is het dunner maken van heet leer om het flexibeler en duurzamer te maken. Afhankelijk van het onderdeel kan er gewerkt worden met diktes van 0,4mm tot 1,6mm.

De Magie: het Handwerk

Zoals u merkt, profiteren de eerste stappen van de productie in grote mate van de precisie van moderne machines. Deze zorgen ervoor dat alle stukken leer perfect voorbereid zijn voor de ambachtelijke leerbewerkers die de producten met grote zorg tot leven brengen.

Handgemaakte Vaja hoesjes en accessoires

Gerelateerde pagina's:
Vaja

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice